6. dec. 2011

MAROON 5 - Live, Falconer Salen

   / Koncert, Pop-Rock, Neo-Soul, USA



Hovednavn: Maroon 5 (90 min.)

Opvarmning: Emily King (30 min.) 

Musik        (max 5):      ♪ ♪ ♪ ♪ ♪

Spillested (max 5):      ♪ ♪ ♪



Vi var i Falconer Salen (København) 2/12 2011 for at se Maroon 5. Og det fortrød vi ikke.
Det var en forrygende koncert. Bandet leverede varen. Salen var knap så hot.

Først musikken:
Det var Maroon 5 som når de er bedst på plade - der var swing i hele bandet, især guitaristen. De havde fuld tryk på og var virkelig veloplagte. Bandet var Adam Levine på vocal og guitar en gang i mellem, og han havde medbragt 1 guitarist (James Valentine), 1 bassist, 1 trommeslager og 2 på tangenter.

Koncerten startede med deres store nye hit Moves like Jagger og det slog lige stemningen an at de ikke gemte den til midt i koncerten... De første 30 min blev hit-på-hit leveret uden pauser. Vi var henrykte og salen var syngende og dansende. Det var numre som Harder to Breathe og Sunday Morning (se live klip fra koncerten af de 2 numre herunder)







...If I Never See Your Face Again og Makes Me Wonder samt flere funky hits. Derpå fulgte 10 minutter med knap så store hits og stille sange, hvorpå resten af koncerten igen var helt oppe i tempo, med sange der pludselig gled over i Tina Turners What's love got to do with it og guitar- / vocal-battle, guitarsolo og headbanger-metalrock intro på et enkelt nummer (nummeret Wake Up Call, ses herunder, dog har den der filmede ikke fået introen med). Ret underholdende for et pop-band og selvom publikum var meget spredt i alder, festede alle med.

Opvarmningen:
Var singer / songwriter Emily King på sang og guitar og hun var så utrolig kedelig at folk ikke hørte efter men sniksnakkede og ventede på hun gik. Hun havde en gut med på guitar og elektronik og han gav da et løft til den kedelige opvarmning. Vi var, efter hun gik, ikke højere oppe end før hun kom.






SÅ lidt om spillestedet:
Det var en aflyst / udskudt koncert der skulle have været spillet på Vega der nu blev flyttet til Falconer Salen, og det var både godt og skidt. Vega har dog et af de fede lokaler til koncert - i modsætning til Falconer Salen (på trods af Vega nogen gange ikke har styr på sagerne: de kan finde på at lukke en kø til garderoben pga. manglende bøjler i en række og så må man stå bagest i en ny kø nede i lobbyen og svagt høre bandet man skulle se, spille de første 2½ numre, mens personalet fra den lukkede garderobe går, sikkert ind og ser musik!) I Falconer Salen havde de i dag fuld kontrol over køerne til både garderobe og bar, men til gengæld kan man ikke se ret meget  - scenen er for lav og de lavere folk kan ikke se meget fra gulvet. Det kan man da i Vega. Og så var lyden altså ikke i orden og det burde man kunne forlange når billetprisen når at nærme sig de 400,- Eneste formildende side af sagen er, at jeg nok ikke havde nået at få billet (sammen med en hel del flere) hvis det var i Vega, da vores billetter blev købt lige omkring de fik udsolgt.

Konklusion:
En superfed koncert med et sprudlende band som på trods af salen og opvarmningen leverede en Helt igennem Fantastisk aften.



M U S I K Klik:

Maroon 5 hjemmeside:
http://www.maroon5.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar