10. dec. 2011

DRAKE: Thank Me Later

   / Hip-Hop, RnB, Canada



Her er Drake. En canadisk Hip-Hop / RnB-artist (og skuespiller) der ikke har selvværdsproblemer. Forstået på den positive måde - han har som regel ikke behov for at være den sejeste, farligste, klogeste, stærkeste, smarteste, bedste, styggeste eller største mand i byen. Det er super-fedt at høre en stak tekster der viser en cool dude, der ikke har styr på alt og ikke kan slå os ihjel eller bolle alt med bryster :)

Her den fede sang / video Over - med strøtanker om livet og pludselig berømmelse (desværre i den pæne, censurerede udgave)...






Albummets tekster drejer sig om bl.a. besværlige parforhold, hans forældres skilsmisse, om han mon ændrer sig negativt pga. sin lynkarriere og om at "ægte" hip hop-fans synes han er et produkt. Og f.ex. som han rapper, beskuende livet han fik:



While all my closest friends' out partyin'
I'm just here makin' the music that they party to.



Thank Me Later er Drakes debut-album. Det udkom i juni 2010 og var et meget ventet album, efter han i 2009 udsendte sit 3. mixtape So Far Gone, udgav debut-EP'en af samme navn og han blev et "hot name". Han fik 2 grammy-nominationer, den 1. hitsingle "Best I Ever Had" (er også sidste nr. på albummet på streaming), og de store pladeselskaber i konkurrence overbød hinanden for at få kontrakten med ham. Universal Motown vandt - selskabet der har bl.a. Jay-Z og Kayne West!
Albummet nåede 1.pladsen på fem af verdens store hitlister.







Herover var det videoen Best I Ever Had, som på trods af den hyggelige historie kvinde-basket handler om noget helt andet, et særligt kærlighedsforhold til en kvinde. Teksten er meget interessant og fuld af dobbelttydigheder... se "oversættelsen" af teksten på Rap Genious, link er i MUSIKKlik.

I 2011 udgav Drake albummet Take Care, som også er godt og lidt anderledes. Herunder er videoen Take Care, sunget med Rihanna. Også her er hans tekster værd at bemærke. Se for eksempel følgende linier:



It's my birthday, I get high if I want to
Can't deny that I want you, but I lie if have to



Sangen handler om et skævt kærlighedsforhold, men har samtidig rim / referencer til det gamle hit (først udgivet af Helen Shapiro, men senere genindspillet af mange andre kunstnere) hvor de synger:



It's My Party, and I'll cry if I want to,
cry if I want to, cry if I want to



Drake er bare mere interessant end den gennemsnitlige rappers tekster :-)






REDIGERET: Drake har indtil nu udgivet 3 studioalbums, det fjerde album skulle udkomme i 2015 og hedde Views From The 6, men der er istedet udkommet et mixtape kaldet If You're Reading This It's To Late, frigivet på iTunes og på Spotify. Det ses dog stadig som hans fjerde album, der er flere af de 17 tracks der hedder noget med 6 og på forsiden af "coveret" er der også et 6 tal under teksten.



M U S I K Klik:

Rap Genious, Best I Ever Had:
http://genius.com/Drake-best-i-ever-had-lyrics

Drake på Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Drake_%28rapper%29

Drakes hjemmeside:
http://www.drake-online.com/

Ingen kommentarer:

Send en kommentar