1. dec. 2011

DANS & LÆR - originale danske fugle...

   / Fuglestemmer, Minimalisme, Naivisme, Electronica, Danmark



Der er altid en ny og mærkelig ting man ikke har set eller hørt endnu, som man kan blive 
begejstret for og fascineret af... det er jo det fede ved at være nysgerrig. Som i dag da jeg opdagede det danske band Dans & Lær.






Dans & Lær er 5 nørder (i positiv forstand) der elsker fugle og moderne musik... De samledes af hovedmanden Bjarke Søballe Andersen, der som barn havde fået et af de lærerige kassettebånd med fuglestemmer og speak. Båndet var Havens Fugle udgivet af Dansk Ornitologisk Forening i 1968, hvorpå man hørte fuglestemmer og informative speaks af Ole Geertz-Hansen.






Båndet med fuglestemmer har bandet samplet og hakket om til fede hits med et twist af electronica og akustiske instrumenter, rent guf for de bredt favnende :)

Dans & Lær har optrådt sammen med TV-/Film-kultpersonerne Jens Olesen (fra Natursyn på DR P1, tidligere dyretegner på DR1) og Flemming Quist Møller (Far til Benny's Badekar)

Deres liveoptræden er, som man kan se herover: energiske, intense og kommer langt ud over scenekanten. Deres super-fede omskrivning af Daft Punk's superhit Get Lucky med omkvædet "She's up all night  to get Gulspurv" efterlader ikke et øje tørt. Check det i videoen herover fra 3:30 hvor tilskuerne lærer at Gulspurven tæller en-to-tre-fir-fem-seks-syyyv som på "fuglsk" indgår i sangen (og især fra 4:40), er et must see...!






Her sangen "Skade" fra debut-cd'en "Havens Fugle"...

Dans og Lær er kult - og nørderi - og interessant. Og de spiller på mange ting, også brød og pilleglas :-)

Og nu har de lavet en lige så mystisk julekalender: Uglekalender - følg med hver dag og se hvad der sker - hvis du er let at forundre... (link længere nede).






Bandet er ikke båret frem. De gør det hele selv: producerer, indspiller, designer covers, passer booking og mere. De har lavet nogle skønne albums på dansk - de første kaldet Havens Fugle og Flere Fugle, samt EP'en med remix af Skade: numrene Skade (original), Husskade (House), Tornskade (Dub-Step), Skovskade (Jungle-agtig), Strandskade (Chill-Out) - valg af genrer på EP'en vidner om gennemførthed og humor.






Herover endnu en fed liveoptræden, hvor bandet viser entusiasme, electronica og vist nok verdens første ugle-solo (fra 1:35 og frem).

Deres nyeste album er på engelsk, hedder New Zealand og tager udgangspunkt i fugle fra den anden ende af verden. Da de ville lave et nyt album blev de klar over, som de skriver i deres pressemateriale, at de måtte skifte det danske samplede bånd ud. Efter flere dages søgen på gamle plader og lidt forvirring om de skulle bruge hjerterytmer, guitarkurser eller andet mystisk fandt de frem til LP'en A Treasury of New Zealand Birdsong fra 1971. De måtte forhandle lidt med de overraskede rettighedshavere på jordens bagside om at få lov at sample, men de fik lov og den glimrende skive New Zealand var en realitet.

Dans & Lær sælger deres plader via deres webside og kan også høres på Spotify.

De skriver 14. februar 2015 på facebook at de er begyndt at på et nyt album. Det bliver fedt at høre. 



Redigeret: herunder ses videoer fra deres nye album New Zealand, første fugl er Kaka






Næste fugl er Grey Warbler






Sidste fugl er Skylark






M U S I K Klik:

Dans & Lær's Uglekalender (når man vil høre indholdet af links'ne kan man slå lyden fra på ugle-kalenderen ved at klikke pause, i nederste højre hjørne):
http://www.uglekalender.dk/

Dans & Lær's hjemmeside:
http://www.dansoglaer.dk/

2 kommentarer:

  1. Skønt at blive mindet om Clevin og Turèll.

    SvarSlet
  2. Hej Susanne - ja, dog tror jeg det muligvis er en sound-alike... må man kunne undersøge.

    Her er en lille godbid til dem der læser kommentarer :) et fedt liveklip med Dans & Lær - her går de lidt mere amok
    http://vimeo.com/15598986

    SvarSlet