12. apr. 2016

M83: "JUNK" - super-album fra mystisk gruppe

   / Et super-album fra en mystisk gruppe



Genre:                      Noise-Pop, Dream-Pop,                                        Nu Gaze

Udgivet:                   08/04/2016

Label:                       Naïve / Mute

Land:                        Frankrig

Karakter (max 5):  ♪  ♪  ♪  ♪  ♪



Efter en længere pause er vi her med en frisk anmeldelse af et virkelig spændende album...

Jeg åbnede her til aften Spotify, faldt over en mystisk reklame for et for mig ukendt band. Jeg havde tid og var nysgerrig og har ikke fortrudt. Jeg fandt en skjult og spændende verden. M83.






M83 er et fransk band der i deres electro-tracks  lyder lidt ligesom det danske band When Saints Go Machine. I deres mere drømmende numre er det svært at sætte en sammenligning. I det  hele taget er genren på dette album da rimeligt spredt ud.

Bandets hidtil største succes er forrige studiealbum Hurry Up, We're Dreaming fra 2011. Det største hit er herunder, Midnight City, som blev promoveret en del af at Fransk TV brugte sangen som outro til EM-fodbold-transmissioner ved turneringen i 2012.






Albummet Junk er bandets 9. album, hvis man tæller to soundtracks med, bl.a. til sci-fi-filmen Oblivion. Albummet er drømmende, svingende, muntert og dystert! Anthony udtaler at hans inspiration til albummet er gamle tv-serier fra '70erne og '80erne :-)






M83 blev dannet i 2001 af  Anthony Gonzalez og Nicolas Fromageau. Efter deres andet album og den følgende turné forlod Nicolas duoen og Anthony skriver selv musikken og har en del mere eller mindre faste musikere med.

Herunder en gammel video, fra et albummet Saturday = Youth. Det er tydeligt herfra bandet OK Go fik inspiration til deres video I Won't Let You Down.






Inden M83 skulle starte på albummet Junk forlod keyboardspiller og sanger Morgan Kibby bandet. Derpå fandt Anthony to nye medlemmer der levede op til kriterierne som blev slået op på internettet:

Du skal kunne øve med bandet i Los Angeles i marts, du skal kunne rejse og arbejde fra april til december 2016, du skal have et gyldigt pas i de næste to år, du skal have en straffeattest der ikke forhindrer rejser mellem lande og du skal indsende videoer hvor du synger og spiller keyboard.






Det er deres første studiealbum i over 4 år. De har lavet en ørehænger af et album. Jo mere man hører det, jo bedre bliver det...



M U S I K Klik

M83' hjemmeside:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar