29. maj 2014

SEABOARD - keyboards på en helt ny måde

/ Instrumenter, Teknologi



Roli, et teknologi-startup-firma startet i London 2009 har opfundet et helt nyt keyboard. Tre investeringsfirmaer har derpå lagt kr. 70.000.000,- i firmaet. Det ser lyst ud for det nye Seaboard og firmaet Roli, der er vokset fra 3 til 33 ansatte de seneste år.

The Seaboard er et keyboard med et gummi-klaviatur, som kan vrides og mases så det kommer til at minde om et strengeinstrument i sin funktion. Se info-video herunder:








Roli har gjort et fantastisk stykke arbejde, Seaboard'et virker overraskende godt (personligt vurdereret ud fra videoer af professionelle "pianister", der spiller på instrumentet). Se fx her, hvor pianisten / orgelspilleren / multiinstrumentalisten / produceren Cory Henry giver en demo:







Keyboardet vandt også i 2014 sin kategori i London's Design Museums årlige prisuddeling, og gik derved videre i konkurrencen om hovedprisen. Konkurrencen bliver snart afgjort, man kan stemme med hvis man har lyst - se i MUSIKKlik... sjovt nok vandt Seaboard'et både over kameraet "GoPro" og Googles 3 milliarder kroners indkøb: den intelligente termostat "Nest".







Roli's grundlægger (Roland Lamb) er også et slags multi-talent. Han har studeret kinesisk og sanskrit-filosofi på Harvard, har boet på Zen-kloster i Japan og er jazzmusiker. Da han derpå studerede på Design Products Department på Royal College of Art i London var det han opfandt Seaboard... Roli har efter sigende andre lignende projekter på tapetet.







Et Seaboard fås lige nu i tre udgaver:

Seaboard GRAND Studio (37 tangenter): $ 1.999,- eller kr. 10.976,-

Seaboard GRAND Stage (61 tangenter): $ 2.999,- eller kr. 16.467,-

Seaboard GRAND Limited first edition (88 tangenter): $ 8.888,88 eller kr. 48.806,-

Alle Seaboards kører på OSX og fungerer jo så sammen med Apple produkter.



MUSIKKlik:

Roli's hjemmeside: https://www.roli.com/

The Design Museum: http://www.designsoftheyear.com/

Endnu en demo: http://youtu.be/EXbDY3qYzIE



2 kommentarer:

  1. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and
    I will be waiting for your further write ups thanks once again.

    Also visit my homepage - Arthur Falcone

    SvarSlet