17. dec. 2012

Michael Kiwanuka - soulmusik genopfundet

   / Soul, Folk, UK



Det er godt at være tilbage på MZ-bloggen... det er lækkert at kunne præsentere en go' ting når man starter op og her er sgu' en go' ting! :)

Michael Kiwanuka er brudt igennem i år i UK - han har udgivet et fantastisk fedt debut-album (Home Again - marts 2012). Man hører tydeligt Otis Redding, The Temptations og Richie Havens som inspiration.





 
 
Michael Kiwanuka er født (1988) og vokset op i London. Hans familie flygtede fra Idi Amins blodige udrensning i Uganda. Han deltog i skolekoncerter - spillede basguitar og jazzguitar. Senere læste han videre på universitetet på en kreativ linie, læste både jazz og popmusik.
 
Derpå spillede han som musiker løst tilknyttet forskellige. De første koncerter kom og han blev opdaget og inviteret til at inspille. Communion Records udgav hans 2 første EP'er i 2011. Han var samme år support på Adele's UK-tour og senere kom han på festival'en Hard Rock Calling i Hyde Park, London. Og skrev så kontrakt med Polydor...

Han vandt 3. pladsen på Brits Critics Choice, vandt den prestigefyldte pris BBC sound of 2012 og blev nomineret til Mercury-prisen.

Han er allerede på Spotify.



MUSIKKlik:

Michael Kiwanuka's hjemmeside: http://michaelkiwanuka.com/

Michael Kiwanuka's kanal på Youtube: http://www.youtube.com/user/MichaelKiwanukaVEVO

2 kommentarer:

  1. I februar hørte jeg Michael Kiwanuka med Home Again i radioen i bilen på vej hjem, og jeg var solgt. Du har åbenbart ikke været helt vågen, for dengang gjorde jeg opmærksom på ham ved at lægge sangen ud på FB. Dejligt, at du er på banen (bloggen) igen.

    SvarSlet
  2. Erling Rohard21.12.2012, 23.49

    Hehe Susanne - nej, den senere længere periode har jeg været helt offline med alt udover arb / studie. Jeg vil citere Arnold: "I'm back!" :D og skruer nu gradvist op for tingene igen, så kan jeg muligvis også fange dine indlæg igen :) Men, ja, han bliver spændende at følge fremover, MK... Og tak :)

    SvarSlet