26. apr. 2012

Alabama Shakes: den nye Janis Joplin?
   / Southern-Rock, Soul, Blues-Rock, USA



En anden af mine musikalske venner, Alex, har gjort mig opmærksom på bandet her ... tak for det :)

Det med Joplin... hvis man spørger mig kan hun / de blive MEGET STORE...

Alabama Shakes er et virkelig intenst band. De har en original lyd og et fangende, groovy, bluesy swing. Jeg er vild med dem allerede, her få minutter efter jeg så dem på Facebook.

Har nu forsket lidt...

Alabama Shakes er et band der stammer fra Athens i Alabama. Forsangeren (Brittany Howard) og bassisten (Zac Cockrell) mødtes i 2009 på highscool og begyndte at mødes og skrive sange efter skole. De afprøvede en del genrer tilknyttet "det gamle sydlige USA" og efter en tid fik de trommeslageren Steve Johnson med. De begyndte at skrive og optage musik. Men til optræden fandt de en guitarist (Heath Fogg) der senere blev en fast del af bandet. De havde Led Zeppelin, Otis Redding, AC/DC og James Brown-numre som fyld for at få 45 min. koncert. De skiftede derpå navn fra The Shakes til Alabama Shakes, for ikke at blive forvekslet med andre bands der hed det samme. I 2011 fik de tilknyttet Ben Tanner på keyboards, på turnéer.



Herunder mere info, men først en koncert på en lille time, fra New York, bragt på MTV...

Redigeret: koncerten er fjernet men her er en ny koncert - er også fed






I september 2011 kom deres 1. EP. Den vakte opmærksomhed i visse storbyer, og da de havde haft en sang med i en større tv-reklame valgte MTV dem til listen over 11 bands man skulle holde øje med i 2012! De fik pladekontrakt og blev nomineret til bedste liveband i mtv-awardshow. 1. april udgav de deres første album (Boys & Girls) på streaming (hør på Spotify). I løbet af 2012 har de haft adskillige store talkshow-appearances bl.a. med Letterman på hans fødselsdag. Og nu skal de spille på Roskilde 2012. Bliver garanteret en super koncert.



MUSIKKlik:

Alabama Shakes' 1. musikvideo "Hold On": http://youtu.be/Le-3MIBxQTw

Alabama Shakes' hjemmeside (scroll ned under billedet): http://www.alabamashakes.com/

Alabama Shakes på Gaffa: gaffa's hjemmeside er nede nu - update senere

Ingen kommentarer:

Send en kommentar