27. feb. 2012

LUKAS GRAHAM = ny + dansk + genial + funk + soul

   / Soul, Funk, Danmark.



En af mine musikalske venner (Ravi) har gjort opmærksom på den her nye danske band: Lukas Graham.

Bandet består af:

Lukas Forchhammer: Forsanger
Mark "Lovestick" Falgren: Trommer
Morten "Kirk" Ristorp: Keyboards *
"Magnum": Bas.

Lukas er dansk / irsk af oprindelse (faderen var folk-sanger), og har i sin barndom spillet med i Krummerne (som "Grunk") og lagt stemmer til tegnefilm. Han voksede op på Christiania, København.

Mere efter Ordinary Things, fremført i tysk tv.






Lukas begyndte at skrive og synge sange, indspillede demoer i New York, og samlede sig et swingende band. De udgav i oktober '11 debutsinglen "Ordinary Things" og den blev hurtigt et stort hit på Youtube og i radioen - blev bl.a. af lytterne valgt til 2011's bedste danske "Ugens Uundgåelige" på P3 ... og det medførte en række af udsolgte koncerter.

De er nu populære og har massevis af bookinger, og spillede på P3-Guld mange festivaler og meget mere.

(Mere info under videoen med deres 2. single-hit Drunk in The Morning)






På Gaffa har man kåret de bands der vil blive store i 2012 - Lukas Graham er blandt de 12 bedste danske navne, fordi "Lukas Graham er en fortrinlig sanger og sangskriver og er et seriøst bud på dansk soulmusik i international klasse anno 2012" som de siger derinde.

Gruppen udgav deres debutalbum Lukas Graham i februar 2012.



(Redigeret: * Lukas Graham's keyboardspiller er nu Kasper Daugaard. Bandet har vundet mange priser, deres 1. album var det mest solgte og mest streamede fra Spotify i Danmark i 2012. Det har nu solgt 4x platin i DK. De turnerede i Europa og udgav albummet i flere lande og det blev #1 på tysk iTunes. I 2013 skrev de kontrakt med Warner Bros Records. I 2015 udgav de deres 2. album Lukas Graham (Blue album), der indtil september 2015 har solgt 2x platin i DK)



M U S I K Klik:

Lukas Graham på Facebook:
http://da-dk.facebook.com/LukasGraham1

Ingen kommentarer:

Send en kommentar